parkeer begeleidings systeem

Het Parking Guidance Systems (PGS), of Parkeer Begeleidings Systeem, is ontwikkeld zodat efficiënter wordt omgegaan met parkeerplaatsen in parkeergarages. Het PGS begeleidt de automobilist vanaf binnenkomst in de garage direct naar een beschikbare parkeerplek.

Door middel van LED displays op strategische plekken (binnenkomst, kruispunten, beslissingsmomenten) wordt de automobilist direct naar de straat geleid waar nog plaats is. LED verlichting boven elke parkeerplek maakt vervolgens meteen aan de automobilist duidelijk waar de vrije plekken zijn.

Een groene LED lamp geeft aan dat de plek vrij is. Een rode lamp laat de automobilist weten dat de plek bezet is. En een blauwe lamp laat zien waar de vrije parkeerplekken voor minder validen zijn.

Het Parking Guidance Systems (PGS) is voor elke parkeergarage, ongeacht omvang, een slimme investering. Elke parkeergarage verhoogt haar klanttevredenheid en omzet door gebruik te maken van PGS.


Elke straat in de parkeergarage wordt voorzien van een data collector. Zoals de naam doet vermoeden, verzamelen deze apparaten de informatie over de individuele parkeerplekken.

Elke data collector verstuurt de informatie op haar beurt door naar de centrale processor. De processor voegt alle data samen, en koppelt dit terug naar de verschillende LED displays die aangeven hoeveel plekken beschikbaar zijn.

De speciale PGS software maakt het mogelijk op elk moment de bezetting van alle parkeerplekken te monitoren. Ook kunt u dagelijkse, maandelijkse en jaarlijkse analyses opvragen. De software is makkelijk te gebruiken.

werking parkeer begeleidings systeem